Порекомендуй нас другові і отримай гроші на свій рахунок

дізнатися більше
Розшукується ідеальний ВНЗ

Розшукується ідеальний ВНЗ

Прикмети: без корупції, з наявністю державних місць, гуртожитком, престижною базою практик і дипломом, який точно допоможе влаштуватись на бажану роботу. Знаєте такий? Сподіваюся. Якщо ж ні, нумо по пунктах з'ясовувати на що варто звернути увагу, і хто допоможе розшукати той самий ідеальний навчальний заклад. 

 

Престиж

Не довіряйте на 100% рейтингам найпрестижніших ВНЗ країни, адже і в них є свої «скелети» у шафі. Краще напишіть студентам, які там навчаються, поспілкуйтесь з ними, запитайте про все, що цікавить. Таким чином ви отримаєте так-сяк достовірну інформацію. І все ж це краще, аніж покладатися на переконання «дорого —  означає якісно». 

 

Житло

Якщо ти їдеш навчатися в інше місто, цей пункт повинен бути одним з перших в пошуку навчального закладу. Поцікавтеся, чи надає ВНЗ гуртожиток іногороднім студентам, щоб потім не було неприємного сюрпризу, і не довелося винаймати квартиру за космічні для студента гроші.

 

Бюджетні місця

Платити великі гроші за освіту ніхто не хоче, але не на всіх спеціальностях є навчання за кошти держави. Тому врахуй це, якщо сподіваєшся на бюджетне місце.

 

Приміщення

Університет твоєї мрії такий красивий, ти вже уявляєш, як ходиш коридорами і радієш, що студент саме цього освітнього закладу.

Але перед самим навчанням дізнаєшся, що твій корпус в іншому кінці міста і виглядає не так розкішно, точніше сказати, він зовсім «вбитий». Звичайно, головне якість навчання, а не те, де ти навчаєшся. Та коли взимку в кабінетах трішки тепліше, аніж надворі, то про які знання може бути мова?

Хоча, якщо екстрім тобі до душі, то цей пункт можеш сміливо пропускати:)

 

Можливості

Навчатися — це не лише знати теорію, а й вміти цю теорію застосувати. Кожен вищий навчальний заклад має партнерів і бази практик. Якщо для тебе важливо, де ти будеш проходити практику, то інформація також у вільному доступі. Зайди на сайт університету і розшукай її.

 

Навчальний графік

В другу зміну навчаються, зазвичай, студенти старших курсів. Але не завжди, бувають і винятки. Якщо тобі зручно і принципово навчатися вранці, знову ж таки, з’ясуй це питання.

 

Корпоративна культура

Важливо знати чим «живе» навчальний заклад, його цінності, в яких заходах бере участь і які влаштовує. Твоя альма-матер повинна стати твоїм третім домом (якщо школа другий), а без будь-якого ентузіазму відбувати пари  немає сенсу. Все ж таки, це не на один рік. Тому віднайди зачіпку, яка переконає тебе у правильності вибору.

 

P.S. Кого цікавить вступ на факультет журналістики, завжди рада відповісти на ваші питання:)

Нехай щастить у пошуку! 

 

 

                  Ярослава Струцинська

                  Контент-менеджер ZNOUA

Хочеш першим дізнаватись новини про ЗНО?

Заповни форму і отримуй найсвіжішу інформацію для ефективної підготовки до ЗНО.


Бути в курсі останніх новин ЗНО

Ми проти спаму. Ваша особиста інформація ніколи не буде передаватися стороннім особам

Вау, тепер отримати 200 балів на ЗНО ще простіше!

Чекай на наше «дякую» на свої пошті. Обіймаємо.

Коментарі

Про нас



Ми в Києві

Ми у Львові

Ми у Запоріжжі

Що ми пропонуємо

Франшиза

©  ZNO.UA - всі права захищено. Копіювання дозволяється лише за умови розміщення активного клікабельного посилання на ZNO.UA