Порекомендуй нас другові і отримай гроші на свій рахунок

дізнатися більше
Не починай навчальний рік із помилок! Поради для випускників і не тільки

Не починай навчальний рік із помилок! Поради для випускників і не тільки


Вітаю вас, дорогі одинадцятикласники! Ось і розпочався наш із вами останній навчальний рік – рік нових можливостей, змін і випробувань. Увірвіться в шкільне життя з феєрією, позитивними емоціями та ентузіазмом, нехай цей чудовий час стане яскравим!

Цікаво, як там ваше навчання? Хм… Дайте вгадаю! І двох тижнів не провчилися, а вже сумуєте за літом? Тіпає від однієї думки про ЗНО і середній бал атестата? На уроках вам сниться м’якеньке ліжечко чи смачний обід? Нічого не встигаєте? Усе дістало? 

Якщо зловили себе на якійсь із цих думок – не біда! Залишайтеся тут, я неодмінно дам вам раду! 

Отже, чому все пішло не так?

 

Помилка № 1. Досі не попрощалися з минулим

Скажіть чесно, скільки непотрібних файлів залишилося у вашому телефоні? Скільки списаних ручок розкидано по квартирі? Скільки неперебраних зошитів забирають місце в шухлядах? Можливо, ви  не можете почати все з чистого аркуша, бо й самі теліпаєтесь на прив’язі бувальщини?  Викиньте все, що пов’язує вас із неприємними спогадами. Це можуть бути як зошити й ручки, так і лихі думки. Так ви перестанете концентруватись на негативі.

 

Помилка № 2. Працюєте без мотивації

Про мотивацію я ще напишу окремий пост, поки що ловіть основну тезу: зробіть так, щоб навчання було вам у радість! Купіть собі такі гарні зошити, щоб вам хотілося розгортати їх знову й знову. Нагороджуйте себе улюбленими ласощами за кожне виконане завдання. Створіть затишну атмосферу, організуйте робоче місце. Зробіть усе, щоб навчання викликало теплі асоціації!

 

Помилка № 3. Нераціональний розподіл часу

Усім нам не завадить повчитися тайм-менеджменту. Кому продати душу, щоб уміти компонувати навчання з дозвіллям? Не знаю, як у вас, та в мене є тільки два варіанти розвитку подій:

а) емоційне вигоряння, неврози, підйоми о 4 ранку, аби закінчити уроки;

б) психіка в нормі, погуляла гарно, тільки от за домашнє завдання навіть не бралася.

Обидва варіанти нічого хорошого не несуть. Я вивела три правила, які допоможуть протистояти істерикам:

1) Сон не менше 7-8 годин. Повноцінно людина може відпочити тільки уві сні. Думаю, тут без коментарів. Для більш грамотного прорахунку сну користуюся цим ресурсом. 

2) “My night routine”. Продумайте собі вечірню рутину, яка дала б вам змогу повністю розслабитись. Прийміть ванну з морською сіллю, випийте м’ятного чаю (допомагає заснути), почитайте книгу, відкладіть гаджети подалі. Необхідно заспокоїти організм.

3) «Магия утра». Намагайтеся прокидатись раніше і починати свій день правильно. Посидіть годину в абсолютній тиші, наодинці з думками. Розплануйте день і зарядіться енергією. Керуйтеся методом Марка Твена “Eat a frog first” – спочатку робіть  найскладніше, щоб до другої половини дня ви вже звільнилися з-під ярма нудної роботи. Зробив діло – гуляй сміло!

 

Помилка № 4. Боязнь помилок

Хоч раз ви точно картали себе після якогось уроку за те, що знали правильну відповідь і промовчали, бо боялися ляпсусу. Цей страх іноді набуває форм параноїдальної шизофренії. Це неправильно. Усі ми вчимося. Помилятися – це нормально, це і є процес нашого вдосконалення. До того ж, статистика показує, що людина краще запам’ятовує той чи інший матеріал саме завдяки фейлам) 

 

Помилка № 5. Досі думаєте, які курси обрати!

Якщо так і далі триватиме, ви втратите свої бали! Приєднуйтесь до зайчиків ZNOUA! Тільки вони перетворять вашу підготовку до іспитів на казку!

У мене все. Сподіваюсь, я вам хоч трішки допомогла. Усім сил і наснаги!

 

Хочеш першим дізнаватись новини про ЗНО?

Заповни форму і отримуй найсвіжішу інформацію для ефективної підготовки до ЗНО.


Бути в курсі останніх новин ЗНО

Ми проти спаму. Ваша особиста інформація ніколи не буде передаватися стороннім особам

Вау, тепер отримати 200 балів на ЗНО ще простіше!

Чекай на наше «дякую» на свої пошті. Обіймаємо.

Коментарі

Про нас



Ми в Києві

Ми у Львові

Ми у Запоріжжі

Що ми пропонуємо

Франшиза

©  ZNO.UA - всі права захищено. Копіювання дозволяється лише за умови розміщення активного клікабельного посилання на ZNO.UA